Gőzerővel dolgoznak a Zichy iskolában. Több mint 100 millió forintból építik újjá az épületet. Egy pályázaton nyertek rá pénzt. 90 ablak körül lesz bépítve és természesen más nyílászárók ajtók is lesznek. Kicserélik az elavult kazánt és fűtésrendszert.


A rajzterem régi kollégiumi szobák átépítésével készül. Megújulnak a vizesblokkok is, és az akadálymentesített épület része lesz a lift. A pincét is átalakítják. Elindították az alkalmazott díszítő szobrászat szakot, úgy tervezik itt lesz a műhely.

Zichy


A tanárok már bejárnak ők is dolgoznak már, nem csak a munkások. A Zichy iparművészeti szakközépiskola igazgatója, Tamás Károly azt mondja: elkezdődött az új tanév, most az a helyzet, hogy hogyan tudnak együtt élni azzal az állapottal, ami most itt jelen pillanatban van.


A gyerekek ma már pótvizsgáztak, jövő csütörtökön pedig kezdődik a tanítás.


- Minden a terveknek megfelelően halad. A kollégium és tantermek az iskolakezdésre készen lesznek - mondja a Kaposvári TISZK igazgatója, Horváth Zoltán.


Az építkezés műszaki átadását október 15-re írták ki. A TISZK vezetője szerint azonban az építkezés nem zavarja majd a tanítást.


Címkék: gőzerővel, TISZK, Horváth, tanítás, Zichy, építkezés, kultúra