A felsőoktatási pótfelvételi során csak azok nyújthattak be kérelmet, akik vagy nem jelentkeztek időben az általános felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek, de felvételt egy egyetemre sem nyertek.

A ponthatárok meghatározása a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljáráshoz hasonlóan történik: a számítógépes algoritmus a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján és az adott képzésre felvehető létszám függvényében sorolja be a jelentkezőket. Fontos viszont, hogyha az adott képzés eddig nem indult el, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál - alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

egyetem

(a kép illusztráció)

Lényeges különbség azonban, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 21-én kihirdetett ponthatárnál. A jelentkezők teljesítményétől, felvételi összpontszámától függően előfordulhat, hogy egyes képzéseken a 2011. július 21-inél magasabb ponthatárt állapítanak meg.

egyetem

(a kép illusztráció)

Augusztus 29-én hétfőn az esti órákban tekinthető meg a pótfelvételi ponthatára, a hivatalos felsőoktatási honlapon. Akik felvételt nyertek, a felvételi döntésről szóló besorolási határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Forrás: MTI

Címkék: pót, felvi, augusztus, eljárás, egyetem, kultúra