Rendőri felvezetéssel érkeztett meg Rippl-Rónai József 120 alkotása Kaposvárra az Együd Árpád Kulturális Központba. A képek biztosítási értéke meghaladja a 4,5 milliárd forintot.

rippl-rónai szállítás


- Hat kamera figyeli a kiállítóteret, az épület kívülről teljesen bekamerázva, éjjel-nappal figyelik és őrzik, hihetetlen biztonsági feltételekkel bíró épület lett ez - mondja Jágerné Katona Zsuzsa, kulturális referens.

rippl-rónai festmény


Az alkotásokat egyenként, óvatosan csomagolták ki. A pasztelképeknél az üvegkeretet egy speciális ragasztószalag védte. A közúti szállításkor az utak döccenését nem szabad, hogy megérezzék az üvegek. Érkeztek képek a pécsi és a szegedi múzeumból, a Magyar Nemzeti Galériából és számos magángyűjtőtől.

rippl-rónai festmények


A festőóriás kaposvári korszakából számos alkotás szerepel a tárlaton.

A kiállítás kurátora, Horváth János Milán azt mondja, a látogatók azt fogják felismerni, hogy egy rokonuk, egy ősük szerepel a képen, mert amikor Rippl - Rónai arcképet készített, nagyon törekedett a karakter lényegére.

Rippl-Rónai idén ünnepelné 150. születésnapját, ezért Kaposvár neki szenteli ezt az évet. A tárlatot augusztus 13-án fél négykor nyitják meg a nagyközönség előtt és év végéig lehet látogatni.

Címkék: kiállítótér, Agóra, Rippl-Rónai, kiállítás, kultúra, Kaposvár