Sajtóközleményben ismételte meg a "Változatos megyéink az Európai Unióban” című - országos szintű, de egyes megyékre kitekintésű - művészeti pályázatának felhívását a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. az ország kormányhivatalaival együtt több hónapja hirdette meg a „Változatos megyéink az Európai Unióban” című művészeti pályázatot. Minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet nevezni, amely egy konkrét művészeti ágat képvisel, legyen az képző- vagy iparművészet, irodalmi alkotás vagy népművészeti munka, a lényeg mindezek vizuális megjelenítése. A 18 és 35 év közötti, Somogy megyében állandó lakcímmel bejegyzett magyar állampolgárok nyújthatnak be pályázatot saját, eredeti szerzői alkotásukkal. A pályázat célja a szunnyadó kreativitás felfedezése: mit árul el a mű az alkotóról, a megyéről vagy éppen az Unióról. A Somogy Megyei Kormányhivatal olyan műalkotásokat vár, melyek üzenetükben és megjelenésükben illenek a Kormányhivatalhoz - áll a sajtóhoz és a médiához eljuttatott közleményükben.

A nyertes pályaműveket a Kormányhivatal az ügyfélforgalmi tereinek díszítésére használja majd, az ügyfélbarátabb környezet kialakítása érdekében. Az elvárt színvonalnak megfelelő a pályázat díjazása is. Megyénként az első helyezett bruttó 750 ezer, a második 500, a harmadik pedig 250 ezer forintos díjazásban részesül.

A pályaműveket az alkotók 2011. szeptember elsejéig adhatják le. A pályázattal kapcsolatos részletes információkat és a kiírást a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu oldalon találhatják az érdeklődők - tájékoztatta a Kapospontot a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A pályázati felhívásról való korábbi, részletesebb tudósításunk itt található.

Címkék: kormányhivatalok, fiatal tehetségek, Pályázat, képzőművészet, kiállítás, kultúra