Karsai József polgármester a keddi ünnepségen ismertette: önkormányzatuk sikeres pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban ezen intézmény fejlesztésére. Az itt nyert 9 millió 400 ezer forintos támogatás révén valósulhatott meg e Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás 23 települését érintő fontos fejlesztés.

– Pályázatunk célja az volt, hogy a Nevelési Tanácsadó és a Pedagógiai Szakszolgálat minőségi fejlesztése, szakmai, infrastrukturális feltételeinek javítása, s a tárgyi feltételek korszerűsítése által a nevelési, oktatási intézmények számára magasabb színvonalú szolgáltatást biztosíthassunk – hangsúlyozta a polgármester. – E fejlesztés segítségével az érintett gyermekek, tanulók, fiatalok a számukra fontos, elengedhetetlen szolgáltatásokat a lakóhelyükhöz a lehető legközelebb vehetik igénybe. A vizsgálatokra való várakozási idő csökkentésével, a szakmai segítségnyújtás – a különleges gondozás, ellátás - is a lehető rövidebb időn belül, sokkal hatékonyabban valósulhat meg ezután – tette hozzá.

A projekt keretében komplex fejlesztést végeztek. Az épület felújítása során hat új helyiséget alakítottak ki, ezzel biztosítva elegendő helyet a beszerzett vizsgálati és fejlesztő eszközökkel és modern informatikai berendezésekkel való hatékony munkavégzéshez.

A Nevelési Tanácsadó és Szakszolgálat által nyújtott szolgáltatások a Kadarkúti kistérség összes települése számára elérhetők, így a megújult intézmény 23 település számára nyújt – a rászorulók számára - létfontosságú szolgáltatást.

Kadarkút, felújítás

Címkék: nevelési tanácsadó, fiatalok, kistérség, Nagybajom, Kadarkút, kultúra