Fúvószene és gyermeksereg lepte el a balatonszárszói régi kertmozit szombaton. Szinte rá sem lehetett ismerni. A településen, önkormányzati forrásból és a lakók összefogásával valósult meg a gyermekszínház, 15 millió forintból. A polgármester kiemelte: gyermekparadicsommá válhat ezzel a beruházással a település.

színház


Dorogi Sándor, balatonszárszói polgármester azt mondja: Balartonszárszó a csodák palotája. Nemrég még olyan híreket lehetett hallani, hogy ezt a kertmozit le kell bontani. Olyan állapotba került.
A lakók és az üdülőtulajdonosok azonban megmentették. Sőt a térség legnagyobb színházát alakították ki, amit Csukás Istvánról neveztek el.  
- Mind akik itt vagytok, mindenki aki közel áll a szívemhez. Én csak egy mondatot szeretnék mondani. Én, aki annyi szeretet adtam évtizedeken keresztül. Most úgy érzem hogy ezt visszakapom - mondta Csukás István, Kossuth-díjas író.  
A nyitóelőadás, pedig nem lehetett más, mint Csukás István legnépszerűbb meséje: a Süsü a sárkány. Ezen kívül még 40 előadást terveznek a nyárra. A többi között a Kis herceget, és a Csodakalodát is láthatják a családok. De lesznek koncertek és kórustalálkozó is.Augusztusban pedig sárkányfesztivál is lesz.
Ezen kívül a Balatonföldvári Szabadtéri Színpad is megújult, csaknem 100 millió forintos uniós forrásból. Itt is egész nyáron várják a közönséget.  


Címkék: Csukás, István, balatonszárszó, gyerek, színház, kultúra