- II. János Pál meghirdette az evangelizációt. Törődnünk kellene azokkal is, akik lemaradtak erről - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Balás Béla megyéspüspök. Hozzátette: vállalniuk kell az egyházukat, önmagukat, látszani és láttatni a tevékenységet, amit végeznek. Nyitni kell az emberek felé, kapcsolatot építeni. Jó szóból, idegen szeretetből a legtöbbet adni.

Balás püspök

- Csak így ébreszthetjük fel környezetünkben az elfáradt világot. Járni a megyét és mintát mutatni az embereknek tevékenységünkkel, minél többen ismerjék meg egyházunkat - tette hozzá a püspök.   

A katolikus egyház egyik jeles ünnepén, az Úr Napján június 26-án, vasárnap minden réteget megszólít a kaposvári Egyházmegye. Hívőket és másokat. Várják a kis közösségeket is. Méltóságteljesen, ám a megszokottól kicsit eltérően ünnepelnek majd. A megyeszékhely összes plébániájával és egyházi mozgalmával.

A Nagyboldogasszony székesegyháznál kezdődik a program 18 órakor. A mise után 19 órakor indul a körmenet tovább a 4 állomásra. A Szent Imre templomhoz, a Hősök templomához, a donneri Szent Kereszt templomhoz, végül pedig a menet a Szent Margit-Szent József templomhoz megy a menet. Az Úr Napja a kenyér és a bor színe alatt köztünk lakó Jézust idézi.  




Címkék: Úr, Napja, körmenet, egyház, Jézus, kultúra