A kreatív feladatok mellett a gyakorlatban is jeleskedtek a lányok. Babát fürdettek, lázat mértek, pelenkáztak. A Munkácsysok ebben a tanévben több versenyen is bizonyítottak: Ujhelyi Lilla például az előkelő 11. helyen végzett a francia nyelvi OKTV-n.

Az országos csecsemőgondozási versenyen 16 csapat közül a harmadikak lettek.

Kovács Beatrix elmondta, hogy több feladattípus is volt. Kreatív feladatok, ahol plakátot kellett készíteni, gyakorlati fürdetés, hányós csecsemő betegségek és táplálás. Ezeken kívül volt totó is, amikor az elméletet kérdezték. Még lázat is kellett mérni - tette hozzá.

A háromfős Munkácsys csapat az országos HIV/AIDS prevenciós versenyen is ügyeskedett ebben a tanévben. Ott elsők lettek.

- Nem gondoltuk volna, hogy megnyerjük az országost az AIDS prevenciós versenyen. Nagyon örültünk neki, a csecsemőgondozásinak is, mert nem készültünk rá sokat, meglepett minket az eredmény - mondja Orosz Zsuzsa.

A Munkácsy gimnáziumban már hagyományosan minden tanévben jól szerepelnek a diákok ezeken a versenyeken.

Mázsárné Hiller Erika, védőnő elmondta, hogy a pesti versenyen tavaly is, az AIDS világnapján a Munkácsy csapata volt az első, most 21 csapat között ők lettek az elsők. Úgy látja, hogy az idei verseny sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi.

Ujhelyi Lilla a francia országos középiskolai tanulmányi versenyen a 11. helyen végzett. Négy éve tanul franciául.
- Így, hogy ez egy országos verseny, nagyon nagy dolognak tartom, főleg, hogy plusz pontokat jelent a felvételinél, ami fontos lesz. Sikerült kinéznem az egyik legmagasabb pontszámmal járó intézményt. Nagy megtiszteltetés, hogy a döntőben sikerült ezt a helyezést elérni - tette hozzá.

Lilla nemzetközi kapcsolatok szakon szeretne tovább tanulni és később majd valahol az Európai Unióban szeretne dolgozni.

Címkék: HIV/AIDS, csecsemőgondozás, Munkácsy, országos, verseny, kultúra