A korábbi tanulmányok alapján bebizonyosodott, hogy az utóbbi idők csekély javulása ellenére Magyarország komoly lemaradásban van a felmérésekben részt vevő európai országokhoz képest az olvasási, szövegértési képességeket illetően. A Nemzeti Tankönyvkiadó nem csak kiadványaival, hanem egyéb tevékenységeivel is próbál a trendek előtt járni, előre megalapozva a jövő nemzedékének tudását. Ennek keretében nemrégiben nagyobb mennyiségű könyvet adtak át az SOS-gyermekfalvakban élő gyerekek számára.

A Nemzeti Tankönyvkiadó a Magyar Olvasástársasággal kötött megállapodás keretében, az SOS-családoknak „Családi könyvbatyut”, az intézményt elhagyó nagykorú fiataloknak pedig „Életút kezdő könyvbatyut” ajándékozott. Demeter László, a Nemzeti Tankönyvkiadó üzletágvezetője az átadáson elmondta, hogy a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésének - melyhez a Nemzeti Tankönyvkiadó is örömmel csatlakozott - célja a fiatalok figyelmének felhívása az olvasás fontosságára, melynek egyik legjobb eszközét az alapművek megismertetésében látja.

olvasás

A Magyar Olvasástársaság elnöke, Győri János felhívta a figyelmet arra, hogy az olvasáskultúra fejlesztése nemcsak a család és az iskola lehetősége, hanem össztársadalmi feladat és felelősség is. Az Olvasóvá Nevelés Program, a Családi könyvbatyu, valamint az Életút kezdő könyvbatyu program egyaránt azt mutatja: a civil szervezetek és vállalkozások tisztában vannak vele, milyen fontos hosszú távú egyéni és társadalmi érdek, hogy Magyarországon minden gyerek betűgazdag környezetben nőhessen fel, s hajlandók összefogni és közösen tenni is ennek érdekében.

Címkék: SOS gyermekfalu, könyvbatyu, tankönyvkiadó, nevelés, olvasás, kultúra