Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására hívják a szervezők a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságának ezt a szeletét szeretnék elsősorban hangsúlyozni. Nevezi lehet ezen felül versfilmekkel is.
A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén, a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor filmeket vetítenek.

Természetesen nem szeretnék azokat az alkotókat sem kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen tematikájú filmet készíteni, ezért a második kategóriában szélesre tárják a kaput, ahol minden műfajú és témájú filmet befogadnak. A nevezési határidő: 2010. július 20-ára módosult.

Bujtor sírja

Bujtor István sírja Balatonszemesen

Egy alkotó, vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet, amelynek hossza nem haladhatja meg a 30 percet. Kategóriánként az I. díj 80 ezer forint, a II. díj 70 ezer, míg a III. díj 60 ezer forint.
A fesztivál célja: emléket állítani a közelmúltban elhunyt Bujtor Istvánnak.

A szervezők nevében Kiss László a Kapospontnak elmondotta: a filmeket augusztus 20-22 között a Nyár Búcsúztató fesztivál keretében láthatja az érdeklődő közönség. Nevezési díj filmenként 1500 Ft, amelyet a Latinovits Alapítvány számlaszámára kell befizetni: 67000186-11001191.
Az alkotásokat DVD-n, 2010. július 20-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság utca 1.), és csatolni kell a részletes nevezési lapot is.
A legjobb alkotások részt vesznek ősszel a Pécset az Európa Kulturális Fővárosa kertébe meghirdetett Kaleidoszkóp Fesztiválon is.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: szellemi örökség, színidirektor, Bujtor István, filmfesztivál, Balatonszemes, kultúra