Az idei rendezvény jelentőségét emelte, hogy Kaposvár Rippl-Rónai József születésének 150-dik évfordulóját ünnepli.

A háromnapos fesztiválon minden a századelőt idézte. A kaposvári sétálóutca szabadtéri kiállítóhellyé alakult át. Ez az alkotáshoz is meghozta a kedvet. Még a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A szombati esős, borongós idő sem vette el az emberek kedvét. Civil kezdeményezésre festőversenyt rendeztek.

Festők városa

A kiállítások, bemutatók és a tánc mellől nem hiányozhattak a koncertek sem. Mások mellett Tátrai Tibor és Szücs Antal Gábor, Szabó Balázs Bandája és a Psycho Mutants lépett színpadra a hangulatfesztiválon. Karnics Zoltán zenekarvezető azt mondja: neki nagyon tetszik, hogy azért nem egy nagy város, de ahhoz képest Kaposvárnak ez a szintjét nagyon emelik a programok.

Festők városa


A nemzetiségiek is bemutatkozhattak. A Kaposvári Német Kisebbségi Önkormányzat szervezésében régi hangszereken, gombos harmonikán játszottak zenészek sváb dalokat.
A Festők Városa Hangulatfesztivál az idei évben is sok látogatót vonzott.
A Festők Városa Hangulatfesztivál főszervezője, Berlik Mária azt mondja: ez nem csak a szervezők munkáját dicséri, hanem az igényes programválasztást, a ragyogó közönséget, akik hálásan fogadták mind a művészeti, képzőművészeti programokat, mind az interaktív eseményeket és hát a zenei koncerteket.


Festők városa

A 2001-ben indult kis rendezvény Rippl-Rónai Józsefre építve felnőtt a nagy fesztiválok közé. Napjainkban már nem csak a kaposváriak ünnepe. Szerte az országból és a határokon túlról is sokan keresik fel a somogyi megyeszékhelyet erre a néhány napra.

Címkék: több ezren, hangulatfesztivál, festők, városa, Kaposvár, kultúra