A május 5-én megkezdődött "Tartsuk tisztán Kaposvárt" programban résztvevő oktatási intézmények (3 gimnázium és 9 általános iskola) diákjai a napokban a fenntartható fejlődés, a hulladékválság, az energiapazarlás és a környezetszennyezés problémaköréről hallgatnak ismeretterjesztő előadásokat. Az ehhez kapcsolódó feladatlap kitöltése közben beszélgetnek az ökológiai lábnyom fogalmáról, és a környezettudatos viselkedésről.


A szervezők az elmúlt napokban a Gárdonyi és a Rákóczi tagiskolákhoz, a héten pedig a Bárczi Gusztáv és a Toponári iskolák 3-4. osztályos diákjaihoz látogattak el.
Az eddigi tapasztalatok szerint a diákok nyitottak, gondolkodásukban és életmódjukban is egyre jobban sajátítják el a fenntarthatóság alapelveit.

A kampány keretében a szervezők rajz- és ötletpályázatokat is kiírtak a programban résztvevő iskolák számára: a diákoknak meg kell figyelniük családjuk energia- és élelmiszer-fogyasztási szokásait, s ennek tükrében ötleteket kell adniuk, miként lehetne azon javítani.
A szervezők, a csoportfoglalkozásokon mutatott aktivitásból adódóan, nagyszámú pályázatra számítanak - derül ki a Városháza sajtóközleményéből.

Címkék: diákok, pályázat, környezetvédelem, kampány, Kaposvár, kultúra