A megszokottól eltérően más hangvételű istentiszteleten vehettek részt azok, akik Jubilate vasárnapján ellátogattak a balatonboglári evangélikus templomba. Az orgonaszó helyett Szendrődy Csobán szaxofon- és Tóth Leóna fuvolazenéje teremtett istentiszteleti atmoszférát. A bevonuláskor motorosok vitték be a keresztelési gyertyát és az oltártér is megtelt az elhelyezett bukósisakokkal.
„Az út, melyen haladunk közös, egy cél felé visz bennünket és ezen az úton felelősséggel tartozunk egymás felé. Az értékes motorok, az arcunkba csapódó szél, a sebesség, mind az Istenről tesz bizonyságot, az Ő nagyságáról és az Ő óvó szeretetéről” – hallhatták a jelenlévők a prédikációban, miközben az igehirdető – a motorosok bőrébe bújva – a zakóját levetve egy motoros dzsekit vett fel.

Utána a személyenkénti áldást követve mindenki megkapta a „motorosok imádságát”, hogy a jogosítvány mellett az is mindig velük legyen, kísérje utukat. A szervezők külön köszönetet mondtak a Fonyódi Rendőrkapitányságnak, a Molnár Autós- és Motoros Iskolának, a Magyar Keresztény Motorosok Közösségének, Császár-Bíró Annának és Németh Noéminek, a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítségükért.

(Forrás: evangelikus.hu)

Címkék: motorosok, evangélikus, istentisztelet, Balatonboglár, templom, kultúra