Immáron 20. alkalommal  rendezték meg hétvégén a katonazenekari találkozót. A legnagyobb tapsot a horvát mazsorettek kapták.

Csaknem 150 katonazenész lepte el a Kossuth teret. Öt zenekar vonult be a Kossuth térre mazsorettek kíséretében, a kaposvárin kívül a székesfehérvári, a tatai egy lengyel és egy szlovén helyőrségi együttes is. A közönség már a bevonuláskor tapssal buzdította őket. A legkisebbeket is elvarázsolták a díszes egyenruhások.

A találkozó idén jubileumához érkezett. Szita Károly, Kaposvár polgármestere ünnepi beszédében a katonazenekari találkozó iránti  20 éve tartó érdeklődését köszönte meg a kaposváriaknak.

A kaposváriak hónapok óta napi 3 órát próbáltak a találkozóra.

 

- A legfőbb szempont a szórakozás és a szórakoztatás, ebben a 2 szóban minden benne van. Ebben érintve vannak a katonazenészek is, hisz a gyepshownál kicsit kibújunk a kötött formákból, a nézőket meg mindig megpróbáljuk ámulatba ejteni - magyarázta Major András főhadnagy, a kaposvári Helyőrségi Zenekar karmestere.

Így fújnak a postások

 

Balázs Attila, a tataiak karmestere 10 évvel ezelőtt Kaposvárról indult.

- Az első katonazenekari fesztivál élményei Kapsovárhoz kötnek, itt ismertem meg ennek a hangulatát, ennek az érzésnek a fűszerét. Ez meg is ragadott engem és azóta is tart - fogalmazott.

 

 

 

 

 

A tataiak egy bordallal is készültek. Ékes hangjuk mellett finom borral koccintottak.

Címkék: mazsorettek, muzsika, katonazene, honvéd, fesztivál, kultúra