A döntőbe a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont Karbóniumion nevű csapata mellett a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium Limonén nevű csapata, a kiskőrösi KTKT Általános Iskola és Középiskola Petőfi Sándor Gimnáziuma Nucleus nevű csapata, a soproni Széchenyi István Gimnázium Hármas kötés nevű csapata és a budapesti Eötvös József Gimnázium Izo-pentil-acetát nevű csapata jutott be.

A vetélkedő döntőjét - melynek felvételeit május 28-ai és június 4-ei adásaiban vetíti a Delta - a fővárosi Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolában, illetve az Aréna Plazában rendezi a Delta stábja. Az első napon különleges oknyomozó játékban kell tárgyi tudásukról számot adniuk a versenyzőknek, a második napon, az Aréna Plazában pedig akadályversenyen küzdhetnek meg a főnyereményekért a csapatok. Tudományos ismereteik mellett kreativitásukat, problémamegoldó készségüket is bizonyíthatják a diákok.

A Magyar Televízió tudományos ismeretterjesztő műsora márciusban hirdetett vetélkedőt a Kémia Nemzetközi Éve alkalmából. Országszerte és a határon túlról összesen közel százötven középiskolás csapat jelentkezett. A jelentkezők tesztet töltöttek ki, festményeken ismertek fel kémiai reakciókat, újságcikket írtak, végül pedig kémiai kísérletet vettek filmre - közölte a közszolgálati televízió az MTI-vel.

Címkék: Nagyboldoasszony iskolaközpont, kémiaverseny, Kiskőrös, Sopron, kultúra, Kaposvár