A sétahajó járatokat a kedvező időjárásnak köszönhetően ennél korábban indította a társaság Balatonfüreden és Keszthelyen. 2011. április 23-án 9:00 órakor fut ki az első hajó, a Kelén nosztalgiahajó Siófokról Balatonfüredre, amely a siófoki önkormányzat képviselőit viszi át a balatonfüredi ünnepségre, az első hajó ünnepélyes fogadására. Az első menetrendszerinti hajók 10.00 órakor indulnak Siófokról, illetve Balatonfüredről és 9.30 órakor Fonyódról.

2011-ben 20 kikötőből indulnak a sétahajók, 13-ból diszkóhajók, 11-ből gyerekhajók és 20 kikötőből programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulások.

A komp május 20-ig óránként, május 21-től szeptember 18-ig, pedig 40 percenként indulnak.

Az idei évre több újdonsággal is készül a Balatoni Hajózási Zrt. Az eddigi garantált programok mellett 2011-ben két új garantált programot indítanak: reformkori túrát Balatonfüreden és halászlé partyt Siófokon. A garantált programokhoz idén további kikötőkből is lehet csatlakozni: a Tihany túrához Balatonkeneséről, Balatonalmádiból, Alsóörsről, Csopakról és Tihanyrévből, a Badacsony túrához pedig Szigligetről. A gyerekhajó programon belül a bohóchajó programon kívül három kikötőből (Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred) kalózhajót is indítanak. A diszkóhajók mellett Siófokról, Balatonfüredről, Fonyódról és Badacsonyból karaoke hajó is indul, Keszthelyről pedig salsa programot kínálnak. 2011-ben Keszthelyről is indul diszkóhajó.

Révfülöp és Balatonboglár között késő esti hajójáratokat indítanak menetrendszerinti hajóval, illetve Badacsony és Fonyód között a gyorshajóval. A Balatoni Hajózási Zrt. tervezi a siófoki közforgalmú kikötő felújítását is, amelynek első ütem pünkösdre készül el. Több hajón karbantartási munkát végeznek, a Csobánc nosztalgiahajó pedig motort cserélnek. Az idei évben megújul a társaság honlapja is és Facebook oldal létrehozását is tervezik.

Címkék: balatoni, személy, hajózási, hajó, Balaton, kultúra