A Tesco-Global Áruházak Zrt. Önkéntes Napjának már volt előzménye Kaposváron. Tavaly januárban 15 Tesco dolgozó a Petőfi Sándor Központi Óvoda számára készített bábokat, és egyéb munkákban is segített.

A lelkes önkéntesek ezúttal a Bajcsy Zsilinszky Központi Óvoda fajátékait tették rendbe. Lefestették, lecsiszolták az udvari játékokat, a homokozót, a virágládákat és a kerítést. Ezen kívül megjavították egy kisház tetejét is – összesen mintegy 60 négyzetméteres területet újítottak meg. A javításhoz, felújításhoz szükséges festékeket és egyéb eszközöket a Tesco áruház bocsátotta az óvoda és az önkéntesek rendelkezésére, és a vállalat biztosította a kisház tetejéhez szükséges burkoló lapot is.

Az Önkéntes Napon 16 Tesco dolgozó vett részt, akiket az óvoda 2 karbantartója segített a munkavégzésben.

„Nagyon örülünk, hogy örömet szerezhettünk a Bajcsy-Zsilinszky utcai óvodába járó gyerekeknek, és büszkék vagyunk arra, hogy önkéntes munkánkkal aktívan kivehetjük a részünket a város életéből. Azon leszünk, hogy a jövőben még sok hasznos önkéntes programmal segítsük közvetlen környezetünket,” – mondta a Kapospontnak a kaposvári Tesco hipermarket igazgatója, Fazekas Anita.


Címkék: Bajcsy, tesco, óvoda, önkéntes, segítség, kultúra