Április 1-től a Hertelendy Kastély új séfje a német Stefan Gebhardt, aki eddig a Chateau Visz konyháját vezette, amit 2010-ben az Év Éttermének választottak.   

A Hertelendy Kastély igazgatója, Ifj. Gyenesei István úgy fogalmazott: „Mostantól az ország egyik legelismertebb séfjének ételkülönlegességeit az ország legelegánsabb kastélyában szolgáljuk majd fel. Stefan Gebhardt tapasztalata és tudása alapján vendégeink világszínvonalú gasztronómiai élményben részesülhetnek.”

stefan_geberhart


Stefan Gebhardt sous chefje, Vida Anikó lesz a Hertelendy Kastélyban, akivel az életben is egy párt alkotnak, és akivel az elmúlt évben már a Chateau Viszben is helyettes konyhafőnökként dolgozott együtt. A Chateau Visz éttermét Stefan Gebhardt irányítása alatt az Év éttermének választották. Stefan Gebhardt 2005-2006 között már dolgozott a szintén Relais & Châteaux tag Burg Schlitz Kastélyszállóban Németországban.

Stefan Gebhardt elmondta: „Régi vágyam volt, hogy újra egy Relais & Châteaux-hoz tartozó kastélyban dolgozhassak, és ezért külön örülök, hogy erre ezentúl Magyarország egyetlen Relais & Châteaux tag szállodájában, a Hertelendy Kastélyban nyílik lehetőségem. Anikóval együtt nagy várakozással tekintünk a Hertelendy Kastély konyhájának vezetésére, ahol tovább inspirál majd minket a környezet, az ott lévő lehetőségek, különös tekintettel az egyedülálló biokertészetre.”

Stefan Gebhardt elődje Richard Nussel volt, akinek irányításával európai szintre emelkedett a Kastély gasztronómiai kínálata, és bekerült Magyarország 15 legjobb étterme közé.

Hertelend


A mindössze 20 szobával és lakosztállyal rendelkező Hertelendy Kastély a Somogyi dombság szívében, a luxus teljes palettáját kínálja: termálvizes spa- és wellness központ, ötpatkós lovarda, füves reptér, olimpiai agyaggalamblövő pálya, US Open borítású teniszpálya, golf gyakorlópálya várja a kikapcsolódásra vágyókat.

Címkék: világhírű, Hertelend, séf, szakács, Visz, kultúra