A viadalra tíz klubból neveztek, de egyesületen kívüliek is érkeztek a Dráva partjától a Balatonig, illetve jó páran Tolna megyéből, valamint a Fejér megyei Dégről.

- A Kacsógép Kupát 14. alkalommal rendezzük meg Taszáron, kivívta magának, hogy a megyei körverseny első állomása legyen. Nemzetközivé fejlődött, mert mindig van német indulónk, de Szekszárdról, Fejér megyéből - mondta Bóna Károly szervező.

Itt volt az összes címvédő, de végül csak a férfi párosban induló balatonszárszói Illés Gergő – Fehér András páros tudta megvédeni tavalyi bajnoki címét. A többi számban új bajnokokat avattak.

- Hobbim gyermekkorom óta, édesapám tanított meg, később edzővel is játszottam, azóta nincs kihagyás, Kaposváron és Siófokon is játszottam, játszom a csapatban, és amikor csak lehet, eljövök - mondta Bartha Béla.

A legnagyobb mezőnyt felvonultató férfi egyéniben a tavalyi győztes Bartha Béla végül a legjobb nyolc közé sem került be, és Illés Gergő személyében újonc egyéni bajnokot avattak. A balatonszárszói sportember a siófoki Balaton Ferencet győzte le a döntőben. A torna legjobb női versenyzőjének járó különdíjat a kaposvári Borda Ilona vihette haza. Üde színfolt volt a Hőgye család remek szereplése: a nagybajomiak több dobogós helyezést is szereztek. A Kacsógép upán ezúttal is szerepeltek mozgáskorlátozottak, illetve kerekes székes versenyzők.

Címkék: Kacsógép, Kupa, Taszár, asztalitenisz, kultúra