A nyílt napon mind a négy kar bemutatkozott. A diákoknak ez nagy segítséget jelentett. A felsőoktatási intézmény választásakor több szempontot mérlegelnek. A szülőknek is van beleszólásuk.

A Kaposvári Egyetemen szeptembertől mind a négy karon indulnak új képzések. A gazdaságtudományi karon a kereskedelmi marketing és a vidékfejlesztés, a művészeti karon pedig a vizuális környezetkultúra tanár. Az állattudományi és a pedagógiai karon pedig több felsőfokú szakképesítést indítanak. Így rugalmasabb és átjárhatóbb lesz az oktatás.

- Aki nem kerül be mondjuk alapszakra, az megjelöl egy felsőfokú szakképzést,  egy év után, ha újból jelentkezik, akkor beszámítják, tehát nem veszik el az első éve sem - mondta el Kovács Zoltán oktatási rektorhelyettes.

Évek óta a gyógypedagógia, a pénzügy-számvitel és a színművész szakra szeretnének a legtöbben bekerülni. Itt van a legnagyobb túljelentkezés is. Valószínűleg ez idén sem lesz másképp. Tavaly 1200 hallgatót vettek fel a campusra, és idén is legalább ennyi elsősre számítanak. A jelentkezési lapokat február 15-éig adhatják be a végzős középiskolások.

Hallgatók 70 százaléka a dél-dunántúli régióban él, a felvételi előtt állók többsége pedig somogyi, tolnai vagy baranyai.

Az intézmény a szokásos campus vizit mellett közös pogácsázással, kvízjátékkal és Maksa Zoltán előadásával tették színesebbé a rendezvényt.

Címkék: Nyílt Nap, Maksa Zoltán, Kar, végzős, felvételi, Kaposvári Egyetem, hallgató, kultúra