Nem csak a televízióból ismerik a vészhelyzetet a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola diákjai. Egyedülálló eszközökkel próbálják az éles helyzeteket megoldani a tanulók.

Törökné Markovits Katalin a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola igazgató-helyettese elmondta: idén, illetve a jövő félév első pár hónapjában nagyon sokféle eszközt kaptott az iskola. Összesen 72 millió forint összegben kapak folyamatosan eszközöket, melyek nagy része már megérkezett az iskolánkba.

Ezek segítségével a gyakorlati oktatás során tanulóik elsajátíthatnak mindent, ami a korszerű ápoláshoz szükséges.Szakértelmükön egy élet múlhat.

- Van iskolánkban nappali képzés keretében szakközépiskolai illetve szakiskolai képzés. A szakközépiskolai képzés négy évfolyamos. A negyedik évfolyamnak a végén érettségi vizsgát tesznek a tanulók, és ezt követően vagy felsőoktatásba fognak továbbtanulni, vagy pedig iskolánkban, vagy másik intézményben, szakképző iskolában vehetnek részt szakmai tantárgyak tanulásában - tette hozzá Törökné Markovits Katalin.

A szakmai tárgyak közül egyebek mellett egészségügyi asszisztensi és csecsemő- és kisgyermek ápolói képzések közül is választhatnak a diákok. Mindezek mellet nagy hangsúlyt fektetnek az egészségügyben nélkülözhetetlen kézügyesség fejlesztésére és az egészségnevelésre is. Ezen túl a korszerű informatika- és nyelvórákon a diákok olyan modern kori vívmányokat is használnak, mint amilyen az internet vagy az interaktív tábla. A legtehetségesebbek pedig kiérdemelhetik a Héder díjat is, mellyel 3 éve az iskola hátrányos helyzetű, de szakmailag legkiválóbb szakképzősét jutalmazzák.

Az 1948-ban alakult intézmény fennállása óta több ezer olyan szakembert képzett, akik az egészségügy minden területén megállták a helyüket. Többen helyezkedtek el az ÁNTSZ-nél, vagy a Kaposi Mór Oktató Kórházban.

 

 

Címkék: szakmák, Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola, Pályaválasztás2011, élet, kultúra, kis szines, Kaposvár