Mezőgazdaság nélkül nincs jövő, a talajművelés a mezőgazdaság alapja. Az itt tanuló diákok ezt a célt követik. Az iskolában többféle képzés közül választhatnak a tanulók. Jövőre is két párhuzamos évfolyamot indítanak.

- Szakirányaink a mezőgazdasági szakközépiskolai képzés, melynek kimenetele az érettségi, a másik pedig a szakiskolai képzés. A szakiskolai képzés elsősorban állattartó és állatgondozó, speciális helyzetünkből adódóan lótenyésztő, és a belovagló szakma irányába fog haladni, a következő időszakban ez lesz a legfontosabb szakirányunk - mondta el Torma Sándor igazgató.

Agrár logosztikai képzést szeretnének indítani. Az intézményben már most lehetőség van érettségi utáni továbbtanulásra.

- Iskolánk tanulói a szakmai alapozó oktatás keretében növénytermesztési, kertészeti, állattenyésztési és műszaki alapismereteket sajátítanak el. Arra törekszünk, hogy megismertessük velük a korszerű termesztéstechnológiai módszereket, például a mulcsművelés és a preciziós gazdálkodás alapjait. Gyakorlataikat korszerűen felszerelt, jól működő gazdálkodó szervezeteknél töltik, célunk, hogy szakmailag jól képzett és korszerű ismeretekkel rendelkező szakemberekké váljanak - tette hozzá Ácsné Varga Erika szakmai munkaközösség vezető.

Az idejáró diákok körében az egyik legnépszerűbb sport a lovaglás. A diákoknak a lovagláson kívül még sok sportolási lehetőségük van. A tanulók gyakran vesznek részt külföldi cseregyakorlatokon. Azon kívül, hogy felejthetetlen élményekben volt részük, szakmai tapasztalatokat is szereztek.

Az iskolában korszerűsítették a számítógépes termeket, és interaktív táblákat is vásároltak. Az aulában kialakítottak egy internetsarkot. Ezt bármikor használhatják a diákok.

Az iskola büszke diákjaira. Többen sikeres mezőgazdasági vállalkozást vezetnek. A végzett diákok sikeresen felvételiznek az ország egyetemeire, főiskoláira. Negyven százalékuk a Kaposvári Egyetem Állattudományi Karán folytatja tanulmányait.

 

 

Címkék: Ácsné Varga Erika, Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola, Pályaválasztás2011, lótartás, Torma Sándor, állattenyésztés, mezőgazdaság, kultúra