Legutóbb, Kaposváron a MTESZ székház nagyterme is megtelt az Ismerős Arcok koncertjén. Az első sorokban a pogó helyett szolid csápolás, gyertyák vagy öngyújtók, hátrább nemzetiszín zászlók. És ami manapság ritka, ha a színpadon elhallgat Nyerges Attila, a közönség átveszi a szerepét. Együtt éneklik a zenekar strófáit.

A repertoárban egymást váltják a lírai dalok és a kemény gitárszólók. Fenyők, Haza, Hegyeket nézek, Az andocsi Máriához (amely a piarista egyház nélkül nem jöhetett volna létre), és természetesen talán a legnagyobb közönségkedvenc, a Nélküled.

 

Az Ismerős Arcok kétévente rendez nagyobb koncertet, legutóbb a Petőfi csarnokban november elején. Bár 2010-ben megjelent az elmúlt év koncertfelvételeiből válogatott CD, idén további meglepetéssel szolgálnak a rajongóknak. Építsünk hidat címmel decemberben már rendelhető lesz a Wass Albert műveiből összeállított koncert DVD. Ezt az előadást eddig negyvennél több helyen játszották országszerte.

A szombati kaposvári koncertjük a szeptemberi pótlása volt. Akkor ugyanis a Meistro Tanyán, a Kapos Parti Lovasfesztiválon elmosta az eső a fellépésüket. S az is Nyerges Attila becsületére váljon, hogy a MTESZ-ben még fájó torokkal is színpadra lépett a közönségért.

 

Címkék: Nyerges Attila, Ismerős Arcok, koncert, kultúra