Klasszikus zenei kísérettel adott ki új nagylemezt az Omega együttes. A Rhapsody címet viselő album borítóján Kóbor János és Liszt Ferenc látható.

- Valami olyat szerettem volna készíteni, ami a megszokottól eltérő és minőségi produkció lehet. Tudtam, hogy lehetőségként mindig is benne volt a nótáinkban,  és most végre sikerült.  Egy jó arányt találtunk el a klasszikus zenei világ és az angolszász rock muzsika között, így egy nagyon eredeti produkció jött létre. A készülő alapokat több külfüldi zenei producernek is megmutattuk, és nagyon pozitív volt a fogadtatás, már akkor érezhető volt a siker.- árulta el Kóbor János "Mecky" a KoposPontnak.

A cd-n ebben a stílusban szólalnak meg ugyanis a rég ismert slágerek. A rock dallamait egy szimfonikus nagyzenekar kíséri. Hallható az Éjféli koncert, a Napot hoztam, csillagot, a Kötéltánc és további 15 dal. Az itthon még ki sem taposott úton angol szakemberek is segítettek az előrehaladásban.

A jövőre 50 éves zenekar következő lemeze is készül már, a tisztán instrumentális zenét tartalmazó Omega Szimfónia címmel. A két albumot bemutató koncertsorozat Omega filharmónia címmel indul országjáró körútra.

A Rhapsody cd megjelenését követően egyebek között Kaposváron is dedikálja majd a korongot Kóbor János és Benkő László. A rajongókat az Alexandra könyvesboltban várják november 27-én 11 órakor.

Címkék: Benkő LÁszló, Alexandraú, Omega, Kóbor János, kultúra