2010-ben az EKF jegyében rendezték meg az első kamarazenekari fesztivált a Somogyi megyeszékhelyen. Ezt követően a szervezők, és kaposvári közművelődési, turisztikai szakértők közösen vették számba a tapasztalatokat, elemezték a rendezvényt.

E tapasztalatok birtokában változik a programstruktúra, melynek gerincét továbbra is a napi két klasszikus koncert - a hozzájuk kapcsolódó műmagyarázatokkal - jelenti. Ezt egy késő esti könnyűzenei koncert (Jam-Session) követi. A Tourinform Irodával való kiváló együttműködésre alapozva erősíteni kell a hagyományos értelemben vett turisztikai programokat.

A 2011. évi fesztivál becsült költségvetése – fő és kísérő programjaival együtt - 123 és félmillió forint. A kaposvári önkormányzat szándéka, hogy 45 millió forintot biztosít a szervezőknek, továbbá a program sikeres megvalósítása érdekében a fesztivál céljára térítés nélkül rendelkezésre bocsátja a Szivárvány Rendezvényházat, valamint a belvárosi övezetben a közterület használatát együttesen bruttó 18,5 millió forint értékben.

A KaposFesten készült cikkeinket, videóinkat a kapcsolódó anyagok között találja.

Címkék: KaposFest, Szivárvány, kamarazene, kultúra