Külföldi csoportként képviseltette magát a lengyel Krakkói Egyetemi Színház, a romániai Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem, az Új Bolgár Egyetem, a belgrádi Branko Krsmanovic Akadémiai Színház, a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Belgiumból, valamint az olasz Sannioi Tudományegyetem. Magyar csoportok közül a debreceni Színláz Társulat, a budapesti Radikális Szabadidő Színház, a pécsi Janus Egyetemi Színház, a szintén pécsi Escargó Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet, valamint a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely kapott meghívást.

A fesztiválon előadásokat láthattak a politikai színház, a szószínház, a táncszínház területéről is, de Kurt Vonnegut Az ötös számú vágóhíd című regényéből készített adaptációt is megtekinthettek, ami a fizikai színház nyomdokain haladva, de elsősorban a tér vizualitására építve meséli el egy háborút megjárt ember kálváriáját.

A fesztiválon a Rusznyák Gábor rendező (Kaposvári Csiky Gergely Színház) és Dr. Besenczi Árpád igazgató (Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház) alkotta zsűri döntött az elismerésekről, amelynek köszönhetően a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely két díjat is elhozhatott. Színvonalas színházi munkánkért a Fesztivál Legegységesebb Előadása címet, másrészt Kiváló Színészi Alakításáért díjat kapott Benkó Zsófia Anna.

A sors iróniája, hogy Magyarország első számú nemzetközi egyetemi színházi fesztiválján, Európa kulturális fővárosában éppen abban az évben teljesítünk a legmagasabb színvonalon, amikor a Pannon Egyetemen történt átalakulások miatt nyár óta otthontalanul, próbahely nélkül létezünk, és lassan fél éve várunk segítséget ügyünkben.

Mindazonáltal továbbra is töretlenül hiszünk abban, hogy az intézményesített egyetemi színjátszás közösségépítő, kultúrateremtő és kultúraközvetítő szerepén túl kiváló kapocs a felsőoktatás és a közoktatás szférái között, de leginkább azért fontos, mert élő és hű tükörképét adja a világról gondolkodó fiatal társadalomnak. Azoknak a gondolatoknak a kommunikációs közege, amelyek a felnövekvő generáció világlátását hivatottak formálni.

(Forrás: Teleszterion Színházi Műhely)

Címkék: Teleszterion, Rusznyák Gábor, Pécs, Csiky Gergely Színház, kultúra