Vad Magyarország - ezzel a munkacímmel forgatták a hazánkat bemutató egész estés természetfilmet. Az 52 perces mozi főszereplője egy rétisas-család, az ő szemükön keresztül mutatja be a vad Magyarországot Török Zoltán természetfilmes, rendező. Mint azt blogjában írja: ilyen átfogó természetfilm már évtizedek óta nem készült Magyarországról.

A filmben egy vidra és egy harcsa évét is végigkövethetjük. Továbbá sok más állat is feltűnik, úgymint az aranysakál és a fekete gólya. A drámai események, mint például az árvíz vagy a szárazság mellett a stáb számos ritka természeti jelenséget és állati viselkedést örökített meg, amelyről még soha nem készült felvétel.

Vidrasors után Vad Magyarország

A Vad Magyarországot négy filmes 20 helyszínen, összesen 234 napig forgatta. Az egyes jeleneteket Somogyban, egyebek között Boronkán, a berekben, illetve a Dráva-mentén vették fel. Török Zoltán korábban is forgatott a megyében. Petesmalomban készült ugyanis a Vidrasors című film, amelyben a Viki nevű vidra és megmentőjének történetét mutatta be.

Itthon nem vetítik

- Jó hír - írja a rendező - hogy fél Európa ezt fogja nézni decemberben, mert az eredeti német tévécsatorna mellé a vágott anyagot látva csatlakozott még három másik nagy tv társaság is! A rossz, hogy magyar egyelőre hivatalosan még nincs köztük, de mindent megteszünk, hogy "Vad Magyarországot" idehaza is lássák.

Részlet a filmből

Török Zoltán szerint mindenkinek látnia kellene, hogy milyen gazdag élővilágunk van itt a Kárpát-medencében.

Címkék: kultúra