Szóládra érkezett a Különleges Asztali Örömök programja. Az észak-somogyi falu híres a löszfalba vájt, egyedülálló pincesoráról. Itt rendezték meg 34 csapat részvételével a gasztronómiai találkozót. A kétnapos kavalkád első napján kulturális programoké, a másodikon pedig a kettesfogat-hajtó versenyé volt a főszerep.

Amíg a bográcsokban rotyogtak az ételek több kiállítás is nyílt a községben. Egyebek között a szóládi sikerek és sikeres szóládiak című, valamint az "öreganyáink ruhatárát" bemutató gyűjtemény is.

A pincesori főzőversenyen Kocka Gyula szarvaspörköltje diadalmaskodott, melyet kapros galuskával tálalt. A második helyet a szóládi lövészklub vegyespörköltje érdemelte ki, míg a harmadik befutó Ürögi Sándorné lett májas ételével.

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen a hagyományos finomságokon kívül készültek tengeri herkentyűk, és sült pisztráng is. A Magyar Jóga Társaság pedig bioételeket szolgált fel - számolt be Vörös Gyula polgármester.

A lovas fesztiválon a félmaraton és a vadászhajtás mellett egy új futamot is bevezettek. A Szóládi fordulóban a két pályát összekötötték, így hosszabb távot kellett megtennie a 26 versenyzőnek minél rövidebb idő alatt.

Címkék: kultúra