Jövő pénteken kezdődik a Kaposfest. Olyan világhírű komolyzenészek lépnek fel, mint Joshua Bell hegedűművész vagy Kocsis Zoltán zongoraművész. A nyitókoncertre már alig van jegy. Több ezer érdeklődőre számítanak a szervezők, de az európai rádiókon keresztül 100 millióan hallgatják majd a koncerteket.

kaposfeszt

Joshua Bell, a világ egyik leghíresebb hegedűművésze. A fiatal zenész játszik majd a fesztivál nyitóhangversenyén, amit a színházban tartanak. 60 komolyzenész lép fel Kaposváron a Kokas-Katalin-Kelemen Barnabás művészházaspárnak köszönhetően. Korzó című műsorunkban beszéltek erről.

- Ezek a művészek, akik ott kint állandóan játszanak, és a kinti közönséget boldogítják, mi lenne, ha idejönnének, és mivel én kaposvári vagyok, ezért nagyon nagy büszkeség, hogy őket itthon megmutathatom - fogalmazott Kokas Katalin, a rendezvény művészeti vezetője.

Bolyki György fesztiváligazgató azt mondta: az első napokra már alig van jegy, de a többi koncertre még vannak helyek. Viszont szálláshelyet már nem lehet találni.

- Rögtön az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál megmutatta, hogy tényleg kíváncsiak Kaposvárra, tényleg kíváncsiak arra az emberek, ami Kaposváron történik - fogalmazott Bolyki György. A technikai felkészültség nagyon jól áll, a Bartók Rádióval folyamatosan egyeztetünk, hiszen óriási szerepük lesz abban, hogy az egész világ tudjon erről a rendezvényről.

Az európai rádiókban 100 millióan hallhatják majd a 16 koncertet. Könnyűzenei programokat is láthat a közönség, de mind különleges lesz. Gaál Csaba Boogi például Gospel koncertet ad, Palya Bea pedig itt mutatja be legújabb lemezét.

A programokról a www.kaposfest.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Címkék: kultúra