Anti Fitness Club: pár kiló refrénnel könnyebben
Ákos az Anti Fitness Club próbáján járva azt tanácsolta a zenekarnak, hogy néhány kiló refrént szerezzenek be, de a srácok a saját ízlésük szerint alakították át az ikon dalait, amit szombat este a Coke Clubbon be is mutattak.

akos

Élete első rock koncertjén lépett fel Eszenyi Enikő
Eszenyi Enikő 15 évvel ezelőtt egy ifjú titánt keresett, aki zenét ír neki egy színdarab alá, ekkor talált rá Ákosra. Azóta nem nagyon találkoztak, az élet különböző területekre sodorta őket, de most a művésznő két számmal tisztelgett Darvas Ferenc oldalán az ikon előtt.

Ákos néha igazat ad Lévai Balázsnak
Lévai Balázs bevallása szerint még soha nem csinált ennyire improvizatív műsort, mint a siófoki Coke Clubbon, amikor Ákos munkásságát kellett összefoglalnia a Dob+Basszus Live keretein belül mutatta be az énekest. A műsorvezető és zenész már szinte baráti viszonyban vannak, részben azért mert egy évben születtek.

akos2

Harcsa Veronika: Ákosról mindig lehet tudni, hol tart
Harcsa Veronika idén ugyan nem lépett fel az Ikonon, de nagy napot megelőző este ellátogatott a Coke Clubra Lévai Balázs műsorába. Az énekesnő új együttese az elektronikus zene emberközeli változatát képviseli.

Ikon: sanzontól a zúzdáig értek az Ákos dalok
Műfaji kavalkád. Leginkább így lehet azt jellemezni, ami szombat este történt Siófokon a fehér homokos Coke Clubon. Meg persze néhány meglepetés is volt: Sebestyén Márta lebetegedett, helyére Szirtes Edina Mókus ugrott be. A Magashegyi Underground a Dúdolni halkan alá pedig egy Latinovits Zoltán által mondott idézetet vágtak be, miután Blaskó Péter is lebetegedett.

akos1


Az ikonná avatást megelőző este Lévai Balázs egy Dob+Basszus Live keretein belül bemutatta Ákost. Az énekes munkásságát átfutó este igencsak improvizatívra sikerült.

Harcsa Veronika is tiszteletét tette az aranyparti szórakozóhelyen, aki idén ugyan nem lépett fel az Ikonon, de pénteken nem hagyta ki a találkozást Ákossal.

Az este két nagy szélsősége az Anti Fitness Club és Eszenyi Enikő volt. A művésznő sajátos stílusban közelítette meg Darvas Ferenc zongorakíséretében az ikon dalait. A rock banda pedig gátlástalanul a saját arcára formálta a két dalt, ráadásul le is "bácsizta" Kovács Ákost.

Eszenyi Enikő

AFC

Ákos páholyból figyelhette, hogyan értelmezték újra legsikeresebb dalait rap, rock, elektronikus vagy éppen népzenei műfajokban.

Szombaton azonban nem ő állt színpadon - annak ellenére, hogy július 10-én este 26 Ákos dal hangzott el. Az MTV Icon koncepciója szerint ugyanis népszerű előadók saját értelmezésükben, alkalmi felállásban, olykor szokatlan hangszerelésben adják elő a könnyűzenei ikon dalait.

Lovász László, az este műsorvezetője elsőként a Turbo nevű ifjú rocktitánokat konferálta fel, akik alaposan megágyaztak a hangulatnak. Bársony Bálint és a Sunshine Jazz nevükhöz híven dzsesszes feldolgozásban tálalták az Induljon a banzáj című nemzedéki slágert. Ezután színpadra lépett a Coca-Cola My Coke Band elnevezésű programja során a közönség által összeállított Superhero nevű csapat. Az együttes első nagy fellépése ütősre sikerült: az Ölelj meg újra és az Erő és alázat című Ákos nótákkal mozgatták meg a közönséget.

Ferenczi György és a Rackajam a Gondolnék Rád-dal és egy Ákos versfeldolgozással folytatta a sort. A Road lendületes rockfeldolgozásai között elhangzott ugyan Az utolsó hangos dal, ám az este még folytatódott a kiváló The Moog-gal. Ők komorabb stílusukhoz illően a Helló és az 1984 című dalokat mutatták be. Szirtes Edina Mókus, aki Sebestyén Márta sajnálatos megbetegedése miatt lépett elő elsőszámú fellépővé, a Valami véget ért és a Táncolj a tűzön át című dalokat népdallá alakítva adta elő. A Compact Disco friss, elektronikus hangjai következtek, majd Jamie Winchester, a régi zenésztárs és társszerző megmutatta, milyen az általa szerzett Keresem az utam az ő eredeti változatában, angolul. A nagy fináléban még egyszer minden zenész színpadra lépett, hogy közösen adják mindenki tudtára: Ilyenek voltunk.

Nem csak a több, mint hatezres tömeg, hanem az est ünnepeltje, Ákos is remekül érezte magát a koncerten. „Kicsit tartottam attól, mi fog történni a dalaimmal ezen a koncerten, de el kell, hogy mondjam, milliószor jobb lett, mint amire számítottam. Hihetetlen, hogy milyen jó értelemben vett tiszteletlenséggel, szeretettel és tehetséggel oldották meg a feldolgozásokat ezek a művészek. Egyes feldolgozások alatt szabályosan felállt a szőr a karomon a borzongástól”, mondta el a meghatottságával még sokáig küzdő Ákos a koncert után.

Címkék: Eszenyi Enikő, ICON, Anti Fitness Club, Ákos, kultúra