Még a színpad berendezésében is segítettek a színészek. Azt mondják, mikor nem az anyaszínházban játszanak, ez normális. Ezt a művet már egy félkész metróalagútban is előadták.

- Arra volt lerakva 60-70 szék és mi ott játszottunk, úgy hogy folyamatosan nem hittünk a szemünknek, hogy ez most valóság, vagy valami látomás. De megoldottuk, úgyhogy ahhoz képest ez tényleg, a paradicsom - mondta Szervét Tibor.

Szervét Tibor azt mondja, az új helyszín mindig felfokozott figyelmet és egy izgatottságot hoz ki belőle, ami mindig a darab javára válik. Dobó Kata is bevallotta, hogy izgult, pedig a művet nagyon jól ismerik. Még a szöveg átírásában is segítettek, mert Kata Amerikában foglalkozott a darabbal.

- Elkezdtük elolvasni az én eredetimet, összehasonlítani a fordítással és voltak helyek, ahol nem voltak köszönőviszonyban, és akkor a Faragó Zsuzsival, aki a dramaturgja volt a dolognak, illetve Verebes Pistával négyesben legalább 3 hetet töltötünk azzal , hogy a szöveget kicsit a magunkévá tettük, átírtuk - mesélte Dobó Kata.

A nézőtér zsúfolásig megtelt. A művészeti vezető nagy örömére.
- Valahogy sikerült eltalálni a kaposváriak ízlését, tehát amíg ide 4-500 ember feljön, ezek közé az ádáz körülmények közé, az idén a szúnyog, meg hát  ez alapvetően fent van egy kirándulódomb tetején, ami viszont nagyon nagy  elégedettséggel tölt el, hogy van törzsközönségünk - mondta Vörös Tamás.

A legtöbben már sokadszor jártak itt. - Elsősorban a szereplők érdekelnek és illetve, meg hát a darab is, de tavaly volt egy olyan, ami egyik se jött be, de inkább a szereplők - mesélte Bártfai Mária. A szereplők most sem okoztak csalódást.

 

Címkék: Nyári Esték, Dobó Kata, Szentjakabi, Szervét Tibor, kultúra