A 65 éves, Grammy-díjas skót énekes eddig 250 millió lemezt adott el és ezzel minden idők egyik legkiemelkedőbb előadója, olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Sailing, a Baby Jane, a Da Ya Think I'm Sexy, a Rhythm of My Heart, a Have I Told You Lately vagy a You're In My Heart.

A szervezők tájékoztatása szerint Budapestre kilenc kamion szállította Rod Stewart és zenekara több mint kilenc tonna súlyú koncertfelszerelését, és csaknem ezer ember dolgozott, dolgozik a koncert megvalósulásán. A színpad mögötti backstage-ben egy valóságos várost (öltözőket, éttermeket és egyéb helyiségeket) építettek fel az 56-osok terén, az énekest többek között állandó szakács, öltöztető, gitárhangoló kíséri a turnén.

A ma esti koncerten a kivetítők kép- és hangminőségét különleges delay-tornyok segítik, így egészen a Hősök teréig élvezhető lesz az előadás. A képi díszlet a zenekar mögötti 150 négyzetméteres kivetítőkön tárul a közönség elé.

A 18 órakor kezdődő koncerten a sztár előtt bemelegítésképpen Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Molnár Ferenc Caramel és Király Viktor lép fel a húsztagú Modern Art Orchestra kíséretével.
A Kapcsolat koncert miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) forgalomkorlátozásokat vezetett be Budapesten, a Hősök terén, a Felvonulási téren és a Műcsarnok mögötti átkötő úton.

Címkék: Modern Art Orchestra, Hősök tere, Rod Stewart, Tóth Gabi, Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor, Gáspár Laci, Oláh Ibolya, Budapest, kultúra