bohóc


A Hungarofest Nonprofit Kft., a Karzat Színház Nonprofit Kft. és a CirkuSzínház Produkció közös szervezésében megvalósuló, szinte egész hónapon át tartó rendezvény gigantikus utcaszínházi és cirkuszi előadásokat vonultat fel a világ minden tájáról. A programok között akadnak igazi családi szórakozást, valódi színházi élményt és bohókás nyáresti kikapcsolódást ígérő programok. A Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál sátras előadásainak kivételével a több száz utcai program mindegyike ingyenes.

A szervezők közlése szerint a fesztivál egyik főattrakciója a hamburgi Bängditos Theater lesz. A csapat szerte Európában, sőt Kanadában is rendszeresen fellép. A Bängditos pécsi fellépésén a vízé lesz a főszerep, témája pedig a szökőkút felavatása. A néző egy németes precizitással megtervezett káoszt láthat majd, pazar technikai háttérrel.

Argentin artistákból sem lesz hiány júliusban a baranyai megyeszékhelyen. A Grupo Puja 1998-ban alakult; különböző művészeti ágakat, a tudomány más-más területeit egyesítik előadásaikban. A csoport darabjaiban jelen van a színház, a cirkusz, a tánc, az extrém sportok, az építészet, a fizika multimédiás technikával és élő zenével. K(kukac)osmos című előadásuk egy igazán lélegzetelállító darab, amely elnyerte a 2005-ös Fira Tarrega Szabadtéri Fesztiválon a legjobb performansznak járó első díjat.

Bemutatkozik a francia Balagan International intézet és a Tuniszi Nemzeti Cikruszművészeti Iskola (l'Ecole Nationale des Arts du Cirque de Tunis) közös produkciója, a Sarkha (Kiáltás) is. A cirkusz, a tánc és a színház keveredik előadásukban, amelyben földjükről, álmaikról, sérüléseikről és reményeikről beszélnek a nézőhöz.

Címkék: Hungarofest Nonprofit Kft., Bängditos Theater, Grupo Puja, Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál, CirkuSzínház Produkció, Tuniszi Nemzeti Cikruszművészeti Iskola, K@osmos, Karzat Színház Nonprofit Kft., Balagan International, EKF, Pécs, kultúra