Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák a középiskolákban. Az oktatási államtitkárság honlapján közzétett tájékoztató szerint a június 25-ig tartó időszakban több mint 358 ezer középszintű szóbeli vizsgára kerül sor.

A május-júniusi érettségi vizsgák során 1174 érettségiztető telephelyen 3686 vizsgabizottság működik. A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

Érettségi

Az érettségiző, vagy a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen-az eredményhirdető értekezletet követő három munkanapon belül, kizárólag jogszabálysértésre hivatkozással-törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül az Oktatási Hivatalnak címezve.

A középszintű vizsgák előtt június 3-9. között már lezajlottak az emelt szintű szóbeli érettségik. A mintegy 27 ezer szóbeli vizsgát 142 helyszínen, 1839 tantárgyi bizottság előtt rendezték. Az érettségizők emelt szinten 89 vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből volt szóbeli vizsga is.

Az idén mintegy 140 ezren tesznek majd valamilyen érettségi vizsgát, körülbelül kétezerrel többen, mint 2009-ben.

Címkék: szóbeli érettségi, középszintű, Oktatási Hivatal, kultúra