fagylalt


A házias vidámság alkotója Csuta Zsolt, a csákvári Csuta Cukrászdából. Az ezüstérmes a Dobos fagylalt lett, amelyet Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászdából "álmodott meg", bronzérmet kapott a francia füge, Kmitt Erzsébet alkotása a fővárosi Fittsüti Cukrászatból - közölte Fábián Zsolt, az eseménynek helyet adó Zila Kávéház és Krisztina Cukrászda üzletvezetője hétfőn az MTI-vel.

A kézműves cukrászok versenyében a kötelező csokoládé ízkategória aranyérmese Trella Györgyné lett a nyírbátori Csekő kávéházból, ezüstérmet kapott Farkas Liliána a kecskeméti Böbe fagyizóból, bronzérmet ítélt a zsűri Balogh Istvánnak, a debreceni Mignon cukrászdából.
Közönségdíjas fagylalt lett a Tutti Kft. csányi sárgadinnyéje, míg a Legszebben díszített fagylalt különdíjat a házias vidámság érdemelte ki. Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíját a cappuccino fagyijáért a budapesti Zacc café vehette át.

A fagylaltokat a szakmai zsűri a többi között karakter, ízvilág, kivitel szempontjából értékeli - mondta el Benke László Oscar-díjas mestercukrász hétfőn az MTI-nek, hozzátéve: legyen jól adagolható az édesség és a dísz is passzoljon hozzá. A versengésen induló fagylaltcsodák között szerepelt mákos guba, vitaminforrás, kókuszos kukorica tápiókával, aranygaluska borsodóval, latin szerenád és Rákóczi túrós is. A versenytermékeket szakmai és ismert közéleti személyiségekből álló közönség zsűri értékelte.

fotó: csutacukraszda.hu

Címkék: Zacc café, Csekő kávéház, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, Kmitt Erzsébet, Farkas Liliána, Csuta Cukrászda, Benke László, Trella Györgyné, Dunaföldvár, Krisztina Cukrászda, Böbe fagyizó, Fittsüti Cukrászda, Csákvár, Tóth Cukrászda, Tutti Kft., Zila kávéház, Nyírbátor, Csuta Zsolt, Tóth Norbert, fagylalt, Budapest, kultúra