2020.07.02 - Csütörtök
Ottó
20ºC / 33ºC
Tiszta égbolt

Lezajlott az Év Fagylaltja verseny 2010. Június 08. - Kedd 08:22 | Címkék: Krisztina Cukrászda, Böbe fagyizó, Csuta Zsolt, Dunaföldvár, Fittsüti Cukrászda, Csuta Cukrászda, Zila kávéház, Farkas Liliána, Kmitt Erzsébet, Zacc café, Csekő kávéház, Trella Györgyné, Tutti Kft., Tóth Cukrászda, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, Benke László, Nyírbátor, Kultúra, Tóth Norbert, Csákvár, fagylalt, Budapest

A házias vidámság fantázianevű kreáció lett a szabadon választott kategória győztese a XIII. Év Fagylaltja versenyen Budapesten.

fagylalt


A házias vidámság alkotója Csuta Zsolt, a csákvári Csuta Cukrászdából. Az ezüstérmes a Dobos fagylalt lett, amelyet Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászdából "álmodott meg", bronzérmet kapott a francia füge, Kmitt Erzsébet alkotása a fővárosi Fittsüti Cukrászatból - közölte Fábián Zsolt, az eseménynek helyet adó Zila Kávéház és Krisztina Cukrászda üzletvezetője hétfőn az MTI-vel.

A kézműves cukrászok versenyében a kötelező csokoládé ízkategória aranyérmese Trella Györgyné lett a nyírbátori Csekő kávéházból, ezüstérmet kapott Farkas Liliána a kecskeméti Böbe fagyizóból, bronzérmet ítélt a zsűri Balogh Istvánnak, a debreceni Mignon cukrászdából.
Közönségdíjas fagylalt lett a Tutti Kft. csányi sárgadinnyéje, míg a Legszebben díszített fagylalt különdíjat a házias vidámság érdemelte ki. Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíját a cappuccino fagyijáért a budapesti Zacc café vehette át.

A fagylaltokat a szakmai zsűri a többi között karakter, ízvilág, kivitel szempontjából értékeli - mondta el Benke László Oscar-díjas mestercukrász hétfőn az MTI-nek, hozzátéve: legyen jól adagolható az édesség és a dísz is passzoljon hozzá. A versengésen induló fagylaltcsodák között szerepelt mákos guba, vitaminforrás, kókuszos kukorica tápiókával, aranygaluska borsodóval, latin szerenád és Rákóczi túrós is. A versenytermékeket szakmai és ismert közéleti személyiségekből álló közönség zsűri értékelte.

fotó: csutacukraszda.hu

Vissza az előző oldalra

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyja a sütik használatát. Bővebb információ

Bezárás