Rod Stewart


A 65 éves, Grammy-díjas skót énekes eddig 250 millió lemezt adott el és ezzel minden idők egyik legkiemelkedőbb előadója. Az eredetileg futballistának indult Rod Stewartnak, aki kezdetben még sírásóként is dolgozott, pályafutása során öt stúdióalbuma került az amerikai Billboard albumlista első helyére - írja az MTI.

Az elmúlt több mint négy évtizedben olyan slágereket énekelt, mint a Sailing, a Baby Jane vagy a Da Ya Think I'm Sexy.

Budapestre kilenc kamion szállítja Rod Stewart és zenekara összesen kilenc tonna súlyú koncertfelszerelését. A fellépésen nyolcvan technikus dolgozik, a színpad mögötti backstage-ben egy valóságos várost építenek fel az 56-osok terén, az énekest többek között állandó szakács, öltöztető, gitárhangoló kíséri a turnén.

Az ingyenes Kapcsolat koncertet tizennegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten. Az eddigi sztárfellépők: No Mercy, Modern Talking, LGT, Pet Shop Boys, Kool and the Gang és Melanie C, Joe Cocker, Elton John, Sting, Lionel Richie, Pink, Bryan Adams, Santana, végül tavaly a Simply Red.

A Rod Stewart-koncerten a sztár előtt bemelegítésképpen Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Molnár Ferenc Caramel és Király Viktor lép fel.

 

Címkék: Tóth Gabi, Gáspár Laci, Kapcsolat koncert, T-Mobile, Rod Stewart, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Oláh Ibolya, Budapest, kultúra