A csapat az ukrajnai Jaltában 16 fúvószenekarral mérte össze tudását és a nagydíjat hozták el. Akkora sikerük volt, több meghívással tértek haza. Kínában, Moszkvában és Belorussziában is szívesen hallgatnák zenéjüket.

A fúvósversenyen 17-en indultak. Egyebek mellett német, belorussz, ukrán és moldáv zenekarok. A zsűri a legjobbnak értékelte Major András csapatát. Ezt az elismerő oklevelet kapták. 49:44

Szívesen veszik kézbe a fúvósok. Tegnap érkeztek haza. Azt mesélik: a 2 és fél napos buszozás kicsit megviselte őket. Ráadásul több kalandjuk volt. A hangszereket például nem akarták átengedni a határon.

-Az ukrán határon álltunk 8 órát, mert nem engedték át az utánfutót. Szerencsére sikerült egy kisbuszt szerezni, és abba átpakolni, ami az utánfutóban volt. Külön a busz és a kisbusz, érkeztünk meg Jaltára. Illetve egy leányzó elhagyta az útlevelét, ezt vasárnap délután kellett orvosolni – mondta a kaposvári Gaál László.

A fiatalok azt mesélik: életük legnagyobb élménye volt a jaltai út.
- A verseny előtt sokat ismerkedtünk. A szálláson voltak belorusszok, beszéltünk velük angolul. Sok mindent megtudtunk róluk – mondta Lengyel Lilla.
A zenekar több meghívást is kapott.

- Többek között meghívtak minket a belorusszok egy fesztiválra. Az Anatolij professzor hívott meg a saját fesztiváljára. Az osztrákokhoz is meghívtak minket egy fesztiválra, és még Kínába is kaptunk egy ajánlatot – Major András a zenekar karnagya.
A zenekar már újra próbál. A következő nemzetközi verseny ugyanis Balatonföldváron lesz júniusban. Erre már új darabokat visznek.

Címkék: Jalta, Gaál László, Lengyel Lilla, Kaposvári Fúvószenekar, Major András, Kína, Balatonföldvár, kultúra, Kaposvár