Nyári tábor

Az egyhetes turnusok ötezer forinttól indulnak és akár tizenötezerbe is kerülhetnek. A kaposvári Együd művelődési központ az elmúlt évekhez hasonlóan színes kínálattal várja a gyerekeket. Napközis táboraik közül a tánc-musical, a kaland- és a különböző képzőművészeti táborok a legkedveltebbek. Horváth Gáborné igazgató így fogalmazott: - A kaposfüredi művelődési házban június végétől, illetve júliusban egész hónapban a képzőművészeti tábor kicsiknek és nagyoknak, ún. Maszat tábor a picikkel kezdünk, óvodás korú gyerekek, az lesz egy héten keresztül, illetve a képzőművészeti tábor annak folytatása, ahol már a 8-9 éves gyerekeket várjuk.

A hagyományos sporttáborokra szintén számíthatnak a gyerekek és a szülők. A tenisztől a focin, pingpongon, úszáson át egészen a lovas és kajak táborig bőséges a választék. A Matula-tanyán például egy nap több sportágban is kipróbálhatják magukat a nyaraló diákok. Szerb György városi sportvezető szerint ez inkább egy sportágismertető tábor, ahol a kajakozás, a különböző labdajátékok, az íjászat, a strandfoci, a falmászás mind a sportágak között szerepelnek. Mint mondta, ez rögtön a tanév végén két héten keresztül fog működni a Matula-tanyán.

Az idén harminc éves fonyódligeti gyermektábor megújult környezetben várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az egyik legkülönlegesebb programjuk a Nosztalgia tábor lesz június 21. és 27. között, amit kizárólag somogyiaknak hirdettek meg. Szegedi Ágnes, a fonyódligeti tábor igazgatója elmondta: - Sokkal több családi jellegű tábor időszakot hirdettünk meg és nagyon kedvezményes áron. Hirdettünk tábort júliusra, hirdettünk nagyszülő-unoka tábort szintén július elejére, június 28-tól július 4-ig, illetve nagy kedvezményeket adtunk júliusban a csoportoknak.

Címkék: kultúra