A testvérvárosokból érkező delegációk részvételével rendezett nemzetközi konferenciát Kaposvár „Cooltúra-Kultúra és turizmus” címmel. A Festők Városa Hangulatfesztivállal egyidőben zajló találkozón a kulturális és turisztikai együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a települések vezetői. A pénteki testvérvárosi ünnepségen Kaposvár testvérvárosi szerződést kötött a finnországi Raumával.

rauma

Raumai életkép

Kaposvár nyolc testvér- illetve partner városából érkeztek vendégek a jubileumi Festők Városa Hangulatfesztiválra és az Európai Unió „Európa a Polgárokért” programja keretén belül megrendezett Nemzetközi Turisztikai Konferenciára. A delegációk idén a kulturális és turisztikai együttműködés lehetőségeiről beszélgetnek.

A pénteki testvérvárosi ünnepségen először Kaposvár köszöntötte a vendégeket, majd a testvérvárosi küldöttségek adták át településük üzenetét. A rendezvény végén a somogyi megyeszékhely testvérvárosi szerződést kötött a finnországi Raumával. Az együttműködés keretében a jövőben közös uniós programokat indít a két város.

Helyszín

Címkék: kultúra