Széchenyi iskola
Ez hatalmas presztízst jelent az iskolának, ráadásul ezentúl még többet hívják őket versenyekre, sőt külföldi utakat is nagyobb eséllyel nyerhetnek el. Az iskola teljes tevékenységét nézték az elmúlt 10 évben.

Ilyen országos és nemzetközi versenyeken való eredményes részvétel volt az egyik feltétele annak, hogy az iskola megkaphassa ezt az elismerést. Idén Tapaszti Nikoletta 13. lett a junior cukrász világbajnokságon. Úgy véli, sokat köszönhet az iskolának.
- A három év alatti versenyre járásom alkalmával, ez mind megyei, országos és nemzetközi, világbajnoki versenyeken való részvételemet, mind anyagilag és emberileg is támogatta az iskola – mondta Nikoletta.

Szerint a díj az utána jövő diákoknak is segít, hiszen az is számít, milyen neves intézményben tanul a diák. Ahonnan több eredményes szakács, pincér vagy cukrász versenyző került ki, azt jobban elismerik. Ennek a csúcsa pedig a mostani díj. De nem nagyon kellett érte ütni a gasztronómiai szövetséget, mondja az igazgató.
- Szép eredményeket értünk el, külföldön, ugyanúgy mint belföldön, tehát különböző meghívásos versenyekre való meghívókat jelent, kiállításokon való részvételi lehetőségeket, akár külföldi utaknak a megpályázásában előnyben részesülhetünk – mondta Tóth Imre, az iskola igazgatója.

Az országban 250 hasonló tevékenységi körű iskola van, de csak harminc igazán jó közülük. Minden évben három kap ilyen kiváló minősítést. Nem csoda, hogy az elismerést hamarosan az iskola falán is tábla hirdeti majd.

Címkék: Széchenyi iskola, Tóth Imre, Tapaszti Nikoletta, kultúra