A tíz csapat, azaz harminc diák részvételével zajló esemény keretében a fiatalok a jövő évtizedek otthonának technikai, biztonsági berendezéseit képzelik majd el. A játékos küzdelem nem titkolt célja, hogy az általános iskolai tanulók az otthonukban található elektromos, biztonság-technikai, és a lakás védelmét szolgáló eszközökkel kapcsolatos ismereteiket tovább bővítsék, a meglévőket rendszerezzék.

A felkészülés során a diákok már megismerkedtek azokkal a technikai rendszerekkel, amelyekkel az otthonukban jelentkező problémák megoldhatók, így kutatják azokat a lehetőségeket is, amelyekkel a lakás biztonságosabbá, védettebbé tehető. A 7-8. osztályos tanulókból álló 3 fős csapatok csütörtökön háromperces előadás keretében mutatnak be egy-egy, általuk elképzelt, a jövő évtizedek otthonában található technikai, biztonsági berendezést.

A második napon lesznek az elméleti, és a gyakorlati feladatok, míg a harmadikon az értékelésé a főszerep. A csapatverseny első hat helyezettje a Pécs2010 Menedzsmentközpont Nonprofit Kft. támogatásával könyv- és tárgyjutalomban részesül.

Címkék: EKF, kultúra