biennálé


Szakemberek szerint az elmúlt nyolc év legszínvonalasabb gyermekelőadásait láthatták idén Kaposváron. A színházi előadások és a kísérőprogramok több ezer apróságot és szülőt mozgattak meg.  

Az elmúlt egy hét alatt 19 előadás szerepelt a versenyprogramban. Szakemberek szerint az idei biennálén láthatták a gyerekek a legszínvonalasabb feldolgozásokat. A nemzetközi érdeklődés középpontjába került Kaposvár és a gyermekszínház.  
A legkisebbeknek szóló egyik előadás például a Magok, bukaresti és bolognai művészek közreműködésével. A picik a a természet csodálatos elemeivel találkozhattak a 25 perc alatt.

- 11 ország fesztiválszervezői voltak itt, és lábon elkelt számtalan előadás, amit visznek szerte Európába – mondta Novák János a ASSITEJ Magyar Központ elnöke. Hozzátette: együttműködések készülnek Közép-Kelet Európa és Ázsia gyermekszínházai között.

A gyerekeket csaknem 40 értékes kísérőprogram is várta az Európa Parkban.
- Igyekszünk olyat csinálni, amit élveznek, ez egy fontos szándék részünkről – mondta Sisak Péter a kecskeméti Tintaló társulat képviselője. Arról is beszélt, hogy szeretnénk a gyerekek kedvében járni, de elsősorban a szülők kedvében, mert ugye a szülők is elkísérik a kicsiket.
A gyerekek felhőket vadászhattak és még csúzlival is célba találhattak.

Természetesen a vásári komédiások sem hiányozhattak a térről. Mindennap bolondoztak a gyerekekkel, szülőkkel. Még a legkisebbek is élvezték az előadásokat.
Az Üveghegy-díjat idén két társulat: a Kolibri és a Stúdió K kapta. A Kis hableány a Thália Színház különdíját vihette haza. További részleteket is megtudhatnak a biennáléról a jövő heti Géniuszból.

Címkék: Kelemen József, Sisak Péter, Stúdió K, Kis hableány, Kolibri, Európa Park, yermekszínházi Biennálé, Tintaló társulat, Üveghegy-díj, Thália Színház, Novák János, kultúra, színház, Kaposvár