Érettségi

Az emelt szintet nagyon kevesen választották, alig több mint 20-an. A többi tárgyból is csak a tanulók 12%-a vállalkozik a nehezebb maturára. Ünneplőbe öltözött fiatalok lepték el ma reggel az utcákat. Elkezdődtek az érettségik. A Táncsicsban mindenki a középszintű érettségit választotta. Egy diák jött másik iskolából. Ő a magyart, mint idegen nyelvet választotta. Reggel még mindenki csak tippelt, hogy mik lesznek a kérdések.    

8 óra előtt aztán mindenki bevonult abba az osztályba, ahova kiírták. Előkerültek a kabalák és az utolsó jótanácsok is elhangzottak, aztán becsukták az ajtókat. Somogy megyében, akik emelt szintű magyar érettségit írtak, a Toldi iskolában tehették meg. Ezért az épületben egészen a vizsga végéig nem lehetett bemenni, és tanítás sem volt.

Somogyban nem sokkal többen, mint huszan írtak emelt szintűt magyarból. Ábrahámné Csákányi Ildikó, a Toldi általános iskola és gimnázium igazgatóhelyettese így fogalmazott:
- Évről-évre változik a helyzet. Most az idén azt tapasztaljuk, hogy a magyar emelt szint iránt kicsit csökkent az érdeklődés. A biológia az tartja magát, sőt ott még talán emelkedett is a jelentkezők száma.

A somogyi érettségizőknek csak tizenkét százaléka választott valamilyen tantárgyból emelt szintű vizsgát. Holnap a matemetika írásbeli következik.

Címkék: kultúra