összefogás

Kaposváron az Agora megvalósulása kapcsán is többszörösen indokolttá vált, hogy a közművelődésben tevékenykedő munkatársaink megismerkedhessenek a régióban dolgozó kollégáikkal, hiszen a 2010-es EKF nem csupán egy évig jelent aktív együttműködést a régió települései számára, hanem egy jövőbe mutató, hosszú távú partnerség alapjait is megteremtheti.

A napi szintű kapcsolattartás már korábban munkaközösséget kovácsolt a területen dolgozó kollégákból, azonban ez eddig többnyire csak a közvetett kommunikációban merült ki, melyet egy körlátogatással igyekeznénk 26-tól személyesebbé tenni.

A látogatás érinti mindkét város művelődési központját, kistérségi társulását, Tourinform és infópont irodáit, valamint az Apolló mozit és természetesen a Pécs2010 Management Központot, ahol az alábbi tematika alapján zajlik majd a tárgyalás:

- Jogi Osztály - a védjegyhasználat engedélyeztetési folyamatáról, pályázók köréről, a rendezvényekhez aktuálisan csatlakozni kívánók lehetőségeiről
- Sajtó - a közös programok marketingjéről
- Fejlesztés - a közelgő és lezárult fejlesztésekről, a jövőbeni új intézmények funkcióiról
- Művészeti Divízió - idei kiemelt rendezvények, valamint a 2011-es levezető év terveiről

Április 8-án hasonló látogatást tett városunkban az EKF Központ sajtós munkatársa is, aki a Liszt Ferenc Zeneiskolában tartott előadást a 2010-es év előzményeiről, aktualitásairól, valamint kiemelt eseményeiről. A jövőben várhatóan újabb fórumon tájékoztatják majd a kaposvári publikumot, azonban a pécsi érdeklődők is folyamatosan tájékozódhatnak Kaposvár eseményeiről, hiszen január 19-én megnyílt pécsi információs irodánk.

Az idei eseménysort követően az együttműködést továbbra is fenn szeretnénk tartani, mivel az így született munkakapcsolatok kölcsönös előnyökkel kecsegtetik a régiót a jövőre nézve.

Címkék: együttműködés, összefogás, Pécs, Kaposvár, kultúra