Gyerekszínház


A hazai társulatokon kívül egyebek mellett olasz, orosz, és belga művészek is fellépnek. A programok minden korosztálynak szólnak majd.

A Valahol Európában volt az egyik slágerdarab a két évvel ezelőtti biennálén. Másfél nap alatt elfogyott rá az összes jegy. Idén is hasonló rohamra számítanak a szervezők. Már a nyitónapon, május 5-én két különleges produkciót láthatnak a gyermekek. A Fényárnyék valamint a Csongor és Tünde a mozgásokra helyezi a hangsúlyt. Minden korosztály,  a kisgyerekektől a tinédzsereken át egészen a felnőttekig megtalálhatják a megfelelő színdarabot.

Idén több mint 30 előadást láthatnak a nézők, 21 darab indul a versenyben és öt helyszínen zajlanak az előadások. Több külföldi társulat is fellép.
- Nyugat-Európát az olaszok, az osztrákok, a németek, a belgák képviselik, keletről orosz és román előadásokat láthatnak- mondta Hornung Gábor szervező.

A kísérőprogramok a múzeum udvarban és az Európa Parkban várják a gyermekeket minden nap 16 órától. Koncertek, bábelőadások is lesznek piciknek, de idén a helyi gyermekcsoportok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Igazi kavalkádra számíthatnak a családok.

- A főutcán és a múzeum előtt illetve az Európa Parkban pedig játszótereket alakítunk ki. Fajátékokkal, cirkuszi kocsival, felhővadászattal a gyermekeknek minden nap lesz valami újdonság- mondta Pintér Kata, a kísérőprogramok szervezője.

Címkék: Csongor és Tünde, Gyermekszínházi Biennálé, Hornung Gábor, Pintér Kata, színház, kultúra