felvételi

Ugyanannyian jelentkeztek idén a Kaposvári Egyetemre, mint tavaly, valamivel több, mint háromezren - derült ki hétfőn. Az állattudományi karra 40 százalékkal többen adták be papírjukat, a művészeti képzések iránt viszont jóval kevesebben érdeklődtek. A hallgatói létszám egyébként évek óta folyamatosan csökken, az egyetem négy év alatt diákjai 40 százalékát veszítette el.

A Kaposvári Egyetem nem vesztett népszerűségéből. Majdnem ugyannyian jelentkeztek ide, mint tavaly. Viszont az eloszlás sokat változott.

A pedagógiai karra szinte ugyanannyian jelentkeztek, mint az elmúlt évben.

egyetem táblázat2

A gazdaságtudományi karon 14 százalékkal nőtt az érdeklődők száma. Épp ennyivel kevesebben adták be lapjukat a művészeti karra. Ez a képzés szenvedte a legnagyobb veszteséget, de még így is nagy lesz a túljelentkezés.

Az állattudományi kar okozta a legnagyobb meglepetést: csaknem 40 százalékkal többen szeretnének itt tanulni szeptembertől, mint tavaly.

egyetem_tabla1

A nappali és a levelezős hallgatók létszáma ennek ellenére folyamatosan csökken. Jelenleg 2900-an járnak ide, négy éve pedig még 5200 hallgató volt az egyetemen.

Ennek egyik oka, hogy a keresztféléves képzések most értek véget. Valamint a bolognai rendszerre való átállásssal is tanulókat veszít a campus.

Borbély Csaba, oktatási rektorhelyettes azt mondja: valószínűleg 3500 körülire áll majd be az egyetemi létszám.

Címkék: Kaposvári Egyetem, kultúra