Meszecsinka

Annamarit, a Fókatelep zenekar énekesnőjét kérdeztem a csapatról. Lássuk a Meszecsinkát az ő szavaival:

KEZDET 2008 decemberében alakultunk,de kezdetben csak ének-billentyű (Oláh Annamari-Biljarszki Emil) volt. Az R33 Gödrös fesztiválján léptünk fel a Fókatelep helyett,mint Fóka Szalon,mert nem ért rá az egész banda,és főleg Fóka-számokat játszottunk duóban.Egy kis idő után komolyan kezdtünk vele foglalkozni, mivel az érzelmek irányítottak minket.

AZTÁN Egy perkás is csatlakozott hozzánk (Görgényi Gábor),majd később egy nagybőgős is(Bordás Péter). Elhagytuk a Fóka Szalont (de volt Kisfóka is), és megszületett a nevünk: Meszecsinka (bolgárul holdacskát jelent), mivel a hold sokszor közrejátszott az életünkben és a számok keletkezéseiben.



IHLET A dalok többsége saját és rólunk szólnak (Annamari&Emil - akik egy pár - szerk.), emellett vannak feldolgozások (pl. egy spanyol gyerekdal, flamenco, tango). A Meszecsinka initm, akusztikus, szenvedélyes kis zenekar.

És valóban. Egy nagyon kellemes, inkább gitárközpontú (és persze énekcentrikus) dallamokat hallhatunk a MYSPACE pont kom per meszecsinka oldalon. Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel. Holdacska, mely valószínű egyre fényesebben fogja beragyogni a magyar ándörgránd egét.

Címkék: underground, Meszecsinka, Korai Öröm, Fókatelep, zene, kultúra