Egyetem

Ehhez az intézmény versenyképességének javítására, a minőségi oktatás fejlesztésére van szükség. Ezt segíti a most induló csaknem három éves diplomás pályakövetési program, melyet ma mutattak be a kaposvári campuson.

A Kaposvári Egyetemen 3500-an tanulnak. A campus elvégzése után azonban nincs visszajelzés arról, hogy az itt szerzett diplomával hogyan tudnak az életben boldogulni.

- Visszajelzést kapunk arról, hogy az itt végzett hallgatók hogyan alakítják most már a gyakorlati életben dolgozva az egyetem tevékenyeségét - fogalmazott prof. dr. Babinszky László rektor

Ezt segíti egy kedden ismertetett százmillió forintos, a képzés és munkaerőpiac kapcsolatára épülő program. Az egyetem erre uniós forrásból nyert pénzt.

- A projektre azért van szükség, mert a pályakezdő diplomásokról negatív kép kezdett kialakulni, hogy sok köztük a munkanélküli - mondta Szabó Gábor projekt menedzser. - Az ilyen felmérések be tudják mutatni, hogy a Kaposvári Egyetemen végzett diplomásoknak mekkora a munkaerőpiaci értéke.

Az egyetem valamennyi hallgatóját bevonják a programba. Bizonyos időközönként online kérdezik őket az egyetemről, a saját karrierjükről. Ehhez információs rendszert építenek ki. A program jól illeszkedik a campus intézményfejlesztési tervébe. Egy előre kigondolt terv szerint a tavalyi évtől csaknem négymilliárd forintos fejlesztés valósul meg itt.

- Egy olyan egyetemet szeretnénk itt, hogy az országban - azokon a területeken ahol mi aktívak vagyunk, - meghatározó legyen. Függetlenül a méretünktől - hangsúlyozta a rektor. - Sokkal jobban bekapcsoljuk a nemzetközi felsőoktatási térbe, ami azért nagyon fontos, mert egy kisebb egyetemnek nagyon komoly nemzetközi hátterének is lennie kell.

A rektor hangsúlyozta: a kutatásban nincs, az oktatásban azonban van mit pótolniuk. Ezért ősztől angol nyelvű oktatással egybekötött, külföldi programokat hoznak ide Kaposvárra.

Címkék: Kaposvári Egyetem, kultúra