A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint 2010-ben nemcsak tengerünk hűs habjai között lubickolhatunk, hanem a köré szerveződő színes programkaval-kádban is. A Balaton minden évszakban, minden korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőséget. A tavasz pezsgéssel, a természet ébredésével és túrákkal várja a hátizsákos, aktív kikapcsolódásra szavazókat. A rügyhozó évszak végeztével a Balaton7 elnevezésű sűrű programsorozattal köszönt be a nyár a tó környékére. Május második hetében lesz a Sió-kanál Fesztivál, a füredi Vitorlabontó ünnepség, a Nemzeti Vágta rádpusztai, és keszthelyi előfutama, illetve május végén Balatonbogláron rendezik a XIV. Méta fesztivált.

Egy különleges és nemes kezdeményezésben is részt vehetnek a Balatont szívükben őrzők.

A boglári általános iskola diákjai ugyanis felhívást tettek közzé, melyben arra kérik a Balaton barátait, hogy szenteljenek egy napot a tónak, ünnepeljék meg közösen a Balatont. Arra buzdítanak, hogy a kijelölt ünnepnapon, május 15-én egymást kézen fogva alkossanak élőláncot a Balaton körül, és énekeljék el a "Széles a Balaton vize" c. népdal első két strófáját.

A nyár természetesen a fesztiváloké. A benzingőz és a száguldás szerelmesei Alsóőrsön gyűlnek össze a Nemzetközi Harley Davidson Találkozón, az elektronikus tánczenék rajongói Zamárdiban a Balaton Soundon, akik pedig a jazzt egy pohár bor mellett, a vízparton élvezik legszívesebben, azokat Balatonboglár várja. Ám aki még több környékbeli nedűt ízlelne, annak sem kell szomorkodnia, hiszen a borhetek idén sem maradhatnak el.

Ősszel színekkel és ízekkel vár a magyar tenger. Tengernyi gasztronómiai fesztivált rendeznek ugyanis a vénasszonyok nyarának és lombhullásnak idején. Saját fesztivált kapott a többi között a tojás, a süllő és a garda is. Aki most úgy érzi, majd' belefúl a bőséges progamkínálatba, azt segíti a választásban a régió megújult turisztikai portálja.

Címkék: nyár, balaton, tavasz, kultúra